چگونه ریتینر ارتودنسی را تمیز کنیم؟

Table of Contents

توصیه‌هایی برای مراقبت از ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی

 ریتینر یا نگهدارنده ارتودنسی وسیله‌ای است که بعد از عمل ارتودنسی، برای ثابت نگه داشتن دندان‌های شما در موقعیت جدید مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از ریتینر حتی بعد از دوره درمان نیز توصیه می‌شود، چون ممکن است دندان‌ها به حالت قبلی خود بازگردند.

در این مقاله سعی کردیم تا راه‌‌هایی برای نگهداری بهتر ریتینر در اختیار شما قرار دهیم.

  • مراقب باشید ریتینر حرارت نبیند.

   این وسیله اگر در معرض حرارت زیاد قرار بگیرد، ذوب شده و خراب می‌شود. بنابراین ریتینر را از آب جوش، مایکروویو، ماشین ظرفشویی، ماشین لباسشویی، سشوار و اتو مو و داشبورد ماشین دور نگه دارید. همیشه باید آن را در آب گرم بشویید. ریتینر را در تماس با مواد شیمیایی قرار ندهید.

 نیازی نیست برای شستن این وسیله دهانی از شوینده‌های قوی استفاده کنید. پژوهشی بر روی اسیکس (ریتینر شفاف) نشان داده است که استفاده از شوینده‌های شیمیایی تعداد باکتری‌ها را بیشتر از شستشوی ساده، کاهش نمی‌دهد.

البته باید اشاره شود قرص‌های شوینده در از بین بردن باکتری‌های استرپتوکوک که منجر به گلودرد می‌شوند و باکتری‌های دیگر این خانواده موثر عمل می‌کنند. گلودرد استرپتوکوکی عفونتی است که در گلو و لوزه‌ها ایجاد می‌شود و گلودرد، تب و قرمزی و تورم لوزه‌ها را به دنبال دارد.

  • مدت زمانی که ریتینر داخل محلول قرار دارد را در نظر بگیرید.

  اگر می‌خواهید از شوینده برای تمیز کردن ریتینر استفاده کنید، نباید آن را به مدت طولانی در آن غوطه‌ور کنید. ریتینر هالی از پلاستیک و فلز تشکیل شده است و اگر مدت زیادی در محلول بماند بخش فلزی آن دچار خوردگی می‌شود. تنها به اندازه‌ای آن را در محلول قرار دهید که تمیز شود.

  اگر می‌خواهید بوی ریتینر از بین برود و باکتری‌های آن نابود شوند، می‌توانید مدت خیلی کوتاهی آن را در دهانشویه بگذارید. یادتان باشد نباید از دهانشویه خالص استفاده کنید، بلکه به اندازه‌ای که دهانشویه در ظرف ریخته‌اید، آب ولرم هم اضافه کنید. اگر دهانشویه‌تان حاوی الکل است، کمتر از این روش برای تمیز کردن ریتینر استفاده کنید. چون الکل باعث خراب شدن پلاستیک ریتینر می‌شود.

 

  • جعبه ریتینر را تمیز کنید.

  یادتان باشد مرتبا باید جعبه ریتینر یا هر وسیله دهانی دیگری را که استفاده می‌کنید، تمیز کنید. روزی یک مرتبه پیش از این که ریتینر را از دهان در بیاورید، جعبه را تمیز کنید. با ملایمت همه سطوح جعبه را بسابید. برای شستشو از آب گرم و صابون استفاده کنید. سپس آن را با آب شستشو دهید و بگذارید کامل خشک شود.

مراقب باشید ریتینر را کجا می‌گذارید.

  هر بار که وسیله دهانی خود را از دهان در می‌آورید، حواستان باشد آن را جایی بگذارید که از دسترس کودکان و حیوانات دور باشد. ممکن است کودک یا حیوان خانگی نسبت به آن کنجکاو شده و آن را بجود یا ببلعد و خفه شود. اگر هنگام غذا خوردن ریتینر را روی دستمال روی میز می‌گذارید، یادتان نرود آن را بردارید. چرا که ممکن است همراه با زباله‌ها داخل سطل آشغال برود و دوباره مجبور شوید همه مراحل ساخت و تهیه ریتینر را پشت سر بگذارید.

  • در صورت لزوم ریتینر را به موقع عوض کنید.

  ریتینر درست مثل لباس یا کفش یا هر وسیله دیگری استهلاک پیدا می‌کند. هر وسیله‌ای طول عمری دارد و در نهایت باید تعویض شود.

ریتینر اسیکس ممکن است شش ماه تا چند سال عمر کند، چرا که میزان استهلاک آن به نحوه استفاده نیز بستگی دارد. ریتینر هالی در صورت مراقبت مناسب ممکن است ۵ تا ۱۰ سال عمر کند. اگر احساس می‌کنید ریتینرتان نیاز به تعویض دارد یا دیگر اندازه نیست، آن را به ارتودنتیست خود نشان بدهید.

اگر ریتینر را مرتبا تمیز نکنم، چه می‌شود؟

  هر وسیله‌ای که در دهانتان می‌گذارید، خیلی زود به محلی برای تحمع باکتری‌ها و پلاک تبدیل شده و پس از مدتی جرم می‌گیرد. به مرور زمان در صورتی که مرتب آن را تمیز نکنید، ممکن است متوجه بوی بد یا طعم خاص آن بشوید. مهمتر از همه این است که ریتینر ممکن است محل پنهان شدن باکتری‌های خطرناکی مثل استرپتوکوک‌ها از جمله  S. sanguinis،S. mitis، S. salivarius وLactobacillus وVeillonellaشود.
اگر چه باکتری‌های زیادی در دهان زندگی می‌کنند، اما اگر تعداد آنها زیاد شود باعث بیماری می‌شوند.
همچنین ممکن است در خطر آلودگی به کاندیدا آلبیکانس قرار بگیرید. این قارچ در حالت طبیعی نیز ممکن است در دهان وجود داشته باشد، اما اگر جمعیت آن زیاد شود عفونت ایجاد می‌کند.

  استرپتوکوک و کاندیدا اگر سیستم ایمنی قوی و سالمی دارید، خطرات بزرگی نیستند. اما در صورتی که به طریقی سیستم ایمنی‌تان ضعیف شود، باید خیلی مراقب میکروب‌ها باشید. اگر متوجه قرمزی، تورم یا هر علامت نگران‌کننده دیگر در دهان خود شدید به دندانپزشک مراجعه کنید.

برای مشاوره تخصصی ارتودنسی با ما تماس بگیرید
۰۹۳۸۰۰۰۵۵۹۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام ما را دنبال کنید