بهترین سن برای درمان براکت ارتودنسی

Table of Contents

طبیعی است که هر پدر و مادری نگران وضعیت سلامت کودک و همچنین بروز مشکل در زیبایی او باشد. به همین علت بسیاری از والدین هنگامی که متوجه کج یا  نامرتب بودن دندان‌های کودک می شوند، باید کودک را به ارتودنتیست نشان دهند.

منظم نبودن دندان‌ها و کجی آنها شاید نشان دهنده مشکلی در کودک باشد که بر تنفس او تاثیر می‌گذارد، الگوی خواب او را به هم می‌ریزد و یا در جویدن غذا و صحبت کردن اختلال ایجاد می‌کند. می‌دانیم هر مشکلی اگر به موقع درمان شود، موفق‌تر، سریع‌تر و آسان‌تر به نتیجه می‌رسد. اما بهترین زمان برای درمان ارتودنسی چه سنی است؟

 چه زمانی باید کودک را به ارتودنتیست نشان بدهیم؟

اگر فکر می‌کنید دندان‌های کودکتان آنطور که باید باشند، نیستند یا  خوب بر روی هم جفت نمی شوند، جلوزدگی یا عقب ماندگی دارند، باعث می‌شوند کودک از راه دهان نفس بکشد یا هر مشکل احتمالی دیگری دارند، حتما باید او را به ارتودنتیست نشان بدهید.

آکادمی ارتودنتیست‌های آمریکا توصیه می‌کند، بیشتر کودکان باید در سن هفت سالگی به ارتودنتیست مراجعه کنند. تحقیقات نشان داده است براکت ارتودنسی برای کودکانی که دیرتر (۱۱ تا ۱۳ سالگی) مراجعه می‌کنند، بیشتر از کودکانی که در سن ۸ تا ۱۰ سالگی مراجعه می‌کنند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

قبلا گفته می‌شد همه دندان‌های دائمی کودکان که در سن ۱۲ سالگی رویش یافته است، باید به دندانپزشک نشان داده شود، اما اکنون مشخص شده است این سن چون همه دندان‌ها بیرون زده‌اند، برای برخی از درمان‌ها کمی دیر است.

در حال حاضر می‌دانیم که صاف و مرتب نبودن دندان‌ها ممکن است نشان دهنده مشکلی در رشد نامتناسب فک‌ها باشد و این موضوع بر صورت و تناسب آن، مسیرهای تنفسی و حالت صورت و گردن تأثیر می‌گذارد. به همین علت سن رشد استخوان و دندان بهترین سن برای درمان این مشکلات است.

بهترین سن برای درمان براکت ارتودنسی

 از کجا بدانیم کودک نیاز به درمان ارتودنسی دارد؟

  تا سن ده سالگی کودک مراحل حیاتی رشد را پشت سر می‌گذارد و بسیاری از ساختارهای مهم صورت و سر را شکل می‌گیرد.

  در بدو تولد جمجمه از مواد نرم‌تری تشکیل شده است، همان موادی که غضروف مفاصل را تشکیل می‌دهد. با رشد کودک غضروف به استخوان تبدیل می‌شود و به این ترتیب جمجمه سختی شکل می‌گیرد.

 دندان‌های بالایی متناسب با رشد استخوان فک بالا که به آن ماگزیلا  گفته می شود، رشد می کند. اگر دندان‌های بالایی کج  باشند، ممکن است مشکلی در مسیر تنفسی فوقانی یا سینوس‌ها وجود داشته باشد و باعث شود کودک از راه دهان نفس بکشد. تنفس از راه دهان همراه با علائم دیگر می‌تواند مشخص کند کودک به براکت نیاز دارد.

 علائم دیگر عبارتند از خروپف‌های شبانه، مشکلات خواب و تیره شدن دور چشم‌ها. همه این علائم در کودک می‌تواند نشان‌دهنده مشکلات خواب و احتمال بیماری در آینده باشد.

درمان ارتودنسی در کودکی

  اگر کجی دندان‌ها به مجرای تنفسی و رشد صورت مربوط باشد، درمان ارتودنسی می‌تواند همه این ملاحظات را ارزیابی کند و در نظر بگیرد. تشخیص و درمان زود هنگام در اختلال عملکرد مجاری تنفسی و رشد صورت در معاینه و چکاپ دندانپزشکی یا ارتودنسی انجام می‌شود.

در صورتی که درمان ارتودنسی در کودکی و به موقع انجام شود با استفاده از وسایل عملکردی به رشد استخوان فک کمک می‌شود تا تناسب بین رشد استخوان‌های صورت برقرار شود. مثلا با کمک پهن‌کننده کام می‌توان فک بالا را پهن‌تر کرد و در عین حال عملکرد مجرای تنفسی را بهبود بخشید.

وسایل ارتودنسی مختلفی برای هدایت رشد استخوان‌های فک وجود دارد که به تناسب و هماهنگی فک‌ها و بهبود مجرای تنفسی کمک می‌کنند. بنابراین بهتر است در سن هفت سالگی کودک خود را به ارتودنتیست نشان بدهید. اگر در این سن مشکلات اصلاح نشوند، امکان درمان بعضی از آنها در آینده وجود ندارد و برخی دیگر باید با عمل جراحی اصلاح شوند.

  برای انجام درمان‌های تخصصی ارتودنسی به بهترین متخصص ارتودنسی (دکتر ستاره خسروی، متخصص ارتودنسی در تهران، عضو هیئت علمی دانشگاه و دارای بورد تخصصی کشور) مراجعه کنید.

برای مشاوره تخصصی ارتودنسی با ما تماس بگیرید
۰۹۳۸۰۰۰۵۵۹۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اینستاگرام ما را دنبال کنید