تأثیر ارتودنسی بر لب
سؤال رایج بیماران از متخصص ارتودنسی این است که اگر دندانهایم عقب بروند آیا لب من نیز عقب خواهد رفت؟یا ،اگر دندانهای تو رفته ام مرتب شوند و به جلو بیایند آیا لب من هم جلو میاید؟
انتظارات بیماران ارتودنسی نیز در این موضوع متفاوت است ،بعضی دوست دارند ارتودنسی باعث تغییر لب هایشان نشود .بعضی هم ارتودنسی را وسیله ای برای تغییر لب هایشان می پندارند.
پاسخ لب به درمان ارتودنسی شاید یکی از بحث برانگیزترین موضوعات در ارتودنسی نوین باشد.
با افزایش گرایش به زیبایی ،توجه بیماران و متخصص ارتودنسی نه تنها روی تغییرات اسکلتالی و دندانی متمرکز می باشد ،بلکه توجه شان به بافت های نرم احاطه کننده مثل لب نیز معطوف است.
هنگامی که دندانها در طی ارتودنسی حرکت میکنند ،اثر مستقیمی روی لب دارند.این مساله ثابت شده است که که اگر بنا به تغییر در لب باشد ،این موضوع در نتیجه ی حرکت دندانهای جلویی فک بالامی باشد.
ضخامت لب در پاسخ دهی لب به حرکت دندانها در ارتودنسی تأثیر گذار است.نکته اول این است که ضخامت لب بین نژادهای گوناگون متفاوت می باشد.و نکته ی دوم این است که لب های نازک نسبت به لب های ضخیم ،بیشتر تحت تأثیر حرکات دندانی ارتودنسی قرار می گیرند.
پاسخ قطعی به میزان تأثیر ارتودنسی بر لب با معاینه ی بالینی بیمار و تعیین طول لب ،ضخامت لب ،فاصله بین لب بالا و پایین و میزان نمایش دندانها ولثه حین لبخند و بسیاری از فاکتورهای زیبایی دیگر و همچنین آنالیز رادیوگرافی لترال سفالومتری توسط متخصص ارتودنسی تعیین می شود.
در مطب تخصصی ارتودنسی دکتر ستاره خسروی ، درمانهای تخصصی ارتودنسی از جمله ارتودنسی نامریی، توسط بهترین متخصص ارتودنسی و ارتوپدی فک(دکتر ستاره خسروی،متخصص ارتودنسی در تهران و عضو هیئت علمی دانشگاه و دارای بورد تخصصی کشور) انجام میشود.