توصیه های متخصص ارتودنسی در تهران درباره ی ارتودنسی ثابت:
۱) انجام ارتودنسی ثابت در هر سنی امکانپذیر است ،امابهترین سن درمان ارتودنسی حوالی ١٢ سالگی است،زمانیکه تقریبا تمام دندانهای دائمی رویش یافته اند.
٢) از انجام درمان ارتودنسی ثابت نزد دندانپزشک عمومی اجتناب کنید،دقت کنید ذکر واژه ی دندانپزشک-ارتودنسی به معنای متخصص بودن پزشک نیست ،حتما باید واژه ی متخصص ارتودنسی قید شود.
٣) رعایت بهداشت دهان و دندان در دوره ی درمان ارتودنسی اهمیت بیشتری پیدا میکند ،زیرا اطراف براکت ها و زیر سیم ها محل امن تجمع ذرات غذا و میکروب هاست.
۴) در کل دروه ی درمان ارتودنسی از خوردن مواد خوراکی که ممکن است سبب کنده شدن براکت یا تغییر شکل و شکستن سیم میشوند اجتناب کنید:مانند قطعات بزرگ پیتزا،تنقلات سفت و سخت مثل آجیل ،ذرت و …برای خوردن میوه هایی مانند سیب هم آنرا به قطعات کوچک تبدیل و با چنگال بخورید.از گاز زدن میوه های سفت خودداری کنید.
۵) زمانیکه متخصص ارتودنسی از شما میخواهد از الاستیک ها (کش های ارتودنسی)استفاده کنید ،سعی کنید زمان استفاده از الاستیک ها (کش های ارتودنسی) را طبق دستور متخصص ارتودنسی رعایت کنید.
۶) فراموش نکنید مهمترین رمز پایداری نتایج درمان ارتودنسی رعایت دستورالعملهای متخصص ارتودنسی در دوره ی پس از پایان درمان یا همان دوره ی ریتنشن هست.
٧) از مقایسه ی طول درمان ارتودنسی ،طرح درمان و نگهدارنده ی خودتان با سایر بیماران خودداری کنید؛هر بیمار از نظر شرایط جسمی و پاسخ دهی بیولوژیکی منحصر به فرد است.
پر کردن دندان در دوره درمان ارتودنسی با براکت
در مدتی که براکت در دهان دارید، باید مراقب سلامت دندانهایتان باشید. با این حال گاهی اوقات علیرغم مراقبت ممکن است دندانها دچار آسیب میشوند به همین علت توصیه میشود مرتباً به دندانپزشک مراجعه کنید تا دندانهایتان معاینه شوند.
هنگامی که براکت به دندانها چسبانده شده است، احتمال این که ذرات غذا در بین براکت و دندانها گیر کند و با مسواک تمیز نشود زیاد است. به مرور زمان باکتریها که از ذرات غذا تغذیه میکنند و پلاک تجمع یافته در سطح دندانها باعث ایجاد پوسیدگی میشوند.
در صورتی که دندان پوسیدگی داشته باشد ممکن است علائمی مثل دندان درد، حساسیت دندان و احساس درد خفیف یا تیز به هنگام خوردن غذاهای سرد یا داغ را تجربه کنید. برای پیشگیری از گسترش پوسیدگی دندانپزشک باید دندان را پر کند به این ترتیب از گسترش آسیب جلوگیری شده و دندان ترمیم و شکل آن حفظ میشود.
پر کردن دندان با سیستم براکت
در صورتی که براکت فلزی داشته باشید در بیشتر موارد میتوان بدون درآوردن سیم ارتودنسی دندان را پر کرد. با این حال در صورتی که دندانپزشک نتواند به دندان پوسیده دسترسی خوبی داشته باشد، ممکن است موقتاً سیم ارتودنسی را دربیاورد تا دندان را با دقت ترمیم نماید. پس از آن دوباره سیم در جای خود قرار گرفته و به براکتهای وصل میشود.
پر کردن دندان با اینویزالاین
اگر مستعد پوسیدگی دندان هستید یا نگران احتمال پوسیدگی با سیستم براکت هستید میتوانید از روش جایگزین یعنی الاینر شفاف یا اینویزالاین استفاده کنید. با اینویزالاین هیچ محدودیتی در تمیز کردن دندانها ایجاد نمیشود چون هنگام مسواک زدن و نخ دندان کشیدن آن را از دهان در میآورید.
از طرفی هنگام غذا خوردن نیز الاینر را درمیآورید بنابراین احتمال گیر کردن ذرات غذا در بین دندانها کمتر میشود در هر صورت اگر دچار پوسیدگی دندان شوید، دندانپزشک متخصص خیلی راحت الاینر را درآورده و دندان را پر میکند.
هزینه ی ارتودنسی در مطب تخصصی ارتودنسی دکتر ستاره خسروی تمام اقساطی می باشد.
اگر میخواهید ارتودنسی نامرئی انجام دهید با مرکز تخصصی دکتر ستاره خسروی تماس بگیرید.